1 Mogućnosti / Possibilities
2 Saveti / Advice
Svi modali / All modals
Diskusije / Discussions

3 – Žele da putuju zajedno / They want to travel together

🇷🇸 Žele da putuju zajedno

🇬🇧 They want to travel together

Ne mora, mora, može, Ne može;

moraju, vole, ne mogu, hoće, Moraju;

voli, neće, Želi;

obožavaju, Hoće, planiraju;

Žele, ne žele, Neće 

Jovana nije zaposlena. Ne mora da radi jer njen muž Miloš dovoljno zarađuje. On je preduzetnik i mora mnogo da radi. Nema vremena, retko je slobodan i retko može da putuje. Ne može da ostavi posao. Jovana is not employed. She doesn’t have t work because her husband Miloš earns enough. He is an entrepreneur and he has to work a lot. He doesn’t have time, he is rarely free and he rarely can travel. He can’t leave his job.
Jovana i Miloš imaju dve ćerke. One su još male i moraju da idu u školu. One vole da putuju, ali ne mogu da putuju kad hoće. Moraju da čekaju raspust. Jovana and Miloš have two daughters. They are still little and they must go to school. They love to travel, but they can’t travel when they want to. They must wait for the school break.
Jovana mnogo voli da putuje, ali neće da putuje sama. Želi da svi zajedno idu na odmor. Jovana loves to travel a lot, but she doesn’t want to travel alone. She wants that they all together go on a vacation.
Miloš i Jovana obožavaju brodove. Hoće da krstare na reci Nil. Zato planiraju da putuju u Egipat. Miloš and Jovana adore boats. They want to cruise on the river Nile. That’s why they are planning on traveling to Egypt.
Žele da nađu jeftine avionske karte, ali ne žele jeftin smeštaj. Neće da njihova deca spavaju u lošem hotelu. They want to find cheap airplane tickets, but they don’t want cheap accommodation. They don’t want their children sleeping in a bad hotel.

Login