1 Porodica
2 Prijateljstvo
Ljubav

🎧 Život u braku

🇷🇸 Život u braku

Slušaj i čitaj.

Helena: „Moja baba, tatina mama, živela je na selu i bila je domaćica. Izgubila je muža u ratu. Pošto je ostala udovica, morala je da radi sama sve u kući. Baka s mamine strane rođena je na selu, ali se odselila u veći grad zbog posla. Bila je krojačica i radila je mnogo, isto kao deda. Bila je moderna žena za svoje vreme. 

Moja mama je sa osamnaest godina upisala fakultet i odselila se u veliki grad. Tamo je upoznala mog oca, bili su kolege na fakultetu. Zaljubili su se i ubrzo počeli da se zabavljaju. Posle fakulteta su se venčali. Imali su samo građansko venčanje. Nisu želeli crkveno. Dobili su prvu ćerku sa dvadeset četiri godine, a drugu (mene) sa dvadeset devet. Onda su se razveli, nakon osamnaest godina braka. Moja majka je otišla od muža sa dvoje dece, pa je morala sve da radi sama. Ali moj tata je redovno plaćao alimentaciju, pa je bilo lakše. 

Ja sam se zaljubila, ali se nisam udala. Tako već četiri godine srećno živim u vanbračnoj zajednici, za sada još uvek bez dece. Ne želim brak zato što se bojim razvoda.“

Login